09-06-18
Vertrek uit Easterein rond 10 uur. Via Groningen Oldenburg Bremen en Hamburg naar Kiel. In Kiel op de veerboot om 17:45. 
Rond middernacht kwamen we onder de brug door die Denemarken met Zweden verbindt.

10-06-18
Aankomst in Goteborg om 09:15. Van Goteborg via de E20 richting Orebro en Vasteras richting Gafle. Daarna op de A4 richting Sundsvall. Het rijden door Zweden gaat erg makkelijk. Het is heuvelig maar niet erg steil. En heel veel bos. Net voorbij Sundsvall overnacht in Harnosand. Aankomst rond 20:30. Mooi plekje aan een kleine haven.

11-06-18
Vertrek uit Harnosand rond 09:00. Op de A4 richting Haparanda.
Rond 17:00 uur kwamen wij aan in Lulea. Daar getankt en naar een mooie camping aan het water gereden waar we niet op mochten de combinatie te lang was.Heel eigenaardig omdat het niet druk was en ik er van overtuigd was dat het makkelijk kon. Overnacht op een camperplaats in Gammelstad vlakbij Lulea. Gammelstad is een zeer oud stadje met de oudste stenen kerk van Zweden met ongeveer 400 authentieke huisjes in originele staat.

12-06-18
Via Haparanda Finland in naar Rovaniemi waar de Kerstman woont.  Aldaar gestopt om rond te kijken. Een groot terrein met winkels en bezienswaardigheden en souveniers van alles wat met kerst te maken heeft. Daana verder gereden richting Inari. Een vrij vlakke weg door bebossing en ook wel vlak terrein. En natuurlijk veel kleine meertjes waar je ook mooi kon staan. Net voor Inari op een mooie parkeerplaats een stukje van de weg af  aan een meertje overnacht.

13-06-18
We wilden weg  gaan maar hadden een stroomstoring. We konden de schuifwanden niet in krijgen omdat de accu van de trailer niet meer wou opladen en dus leeg was. Na een hoop gezoek en gesleutel een accu van de truck in de trailer geplaatst konden we de schuifwanden weer in krijgen en weer rijden. Na de Fins Noorse grens gepasseerd te zijn in Karagasniemi kwamen we op een hele mooie weg. Het leek wel een achtbaan. En kort steil stuk en dan over te de bult viel je weer naar beneden. Telkens als je bovenop de bult was zat je over de grote motorkap te kijken of de weg rechtdoor liep of dat er een bocht kwam. In dat geval snel het stuur om. In een kleine garage in Karasjok geprobeerd om het euvel van het laadprobleem te verhelpen, maar dat is niet gelukt. Doorgereden via de E6 naar Lakselv. Daar een oplader gekocht en op de camping de accu opgeladen om de schuifwanden weer te kunnen openen en om eten te koken.

14-06-18
Vanaf Lakselv naar de Noordkaap gereden door een prachtig ruig landschap en een heel eind bij een meer langs. Door lange nauwe en donkere tunnels waar als je een vrachtwagen of een bus tegenkwam stapvoets moest rijden om elkaar niet te raken. Het laatste stuk nog een stevige klim waar de truck flink aan de bak moest. Op de Noordkaap aangekomen, hadden we enorm bekijks hadden met de combinatie. Werkelijk iedereen wou er mee op de foto tot de buschauffeurs aan toe. Dat was een indrukwekkende gebeurtenis voor ons en we hebben flink wat foto’s genomen en souveniers gekocht. En ik denk dat er heel wat fotos van de truck zijn genomen. Ik hoorde later van twee vrachtwagenchauffeurs  dat er nog iets over in een krant heeft gestaan. Maar die krant heb ik niet kunnen vinden. Om 18:00 uur weg gereden en overnacht in Skarsvag. Daar nog een biertje gedronken met drie jongens die bezig waren met een rally via Noorwegen en Rusland weer naar Nederland. Het is een apart gevoel dat het s’nachts niet donker wordt. Als de zon bijna onder is gaat ie weer omhoog.

15-06-18
Vanaf Skarsvag via de E69 en E6 naar Hammervest gereden. Daar wat rond gekeken en foto’s gemaakt en de vuilwatertanks geleegd bij een Volvo truckgarage en daar nog een moertje gekregen die van de truck afgerammeld was. Daarna weer naar de E6 gereden en die gevolgd naar Altafjord. Onderweg nog een rendiervacht en gewei gekocht en in Altafjord op een camping overnacht.

16-06-18
E6 gevolgd naar Olderdalen. Daar op de veerboot naar Lyngseidet. Vandaar via de 91 en dan de E8 naar Tromso. Daar over een hele hoge brug de stad in. Maar daar was het zo smal dat we snel weer over de brug zijn gegaan en de truck op een parking gezet hebben en op de scooter het centrum in. We mochten daar niet blijven staan en hebben de Cat de sporen gegeven richting Narvik. Ongeveer 60 km voor Narvik op Fosseng camping overnacht. Met een beetje stuurwerk konden we daar net op. Meestal ging ik bij een camping eerst zelf kijken of we er op konden. Als ik dacht dat het kon ging ik naar de beheerder en kon ik hem er meestal wel van overtuigen dat de combinatie er wek op kon.

17-06-18
Via de E6 weer een schitterende route richting Narvik en bij Bjerkvik rechtsaf de E10 op naar de Lofoten. Omdat het mooi weer was vandaag en morgen niet wilden we graag op de motor weg. Daarom in Harstad op een mooie camping aan het water. Een behoorlijk smalle weg er naar toe en we konden achter op de camping gelukkig net keren. Toen op de motor via de 83 weer de E10 de Lofoten op naar Laukvik ongeveer 200 km. Prachtig weer en een mooie natuur. En ook door een stuk of wat ijskoude tunnels gereden. Een bezoek gebracht in Kristine Moen Huset in Laukvik bij Kees en Marijke die daar een pension hebben. Toen een mooie route terug bij de kust langs en later via de E10 weer terug naar Harstad. Daar Lies bij de camper afgezet omdat ze nog erg veel last had van haar been die ze in de skivakantie gebroken had. Ik ben nog een blokje om geweest met de motor omdat het nog steeds droog was. Daarna de motor weer in de garage van de camper gezet en warempel daar begon het te regenen. Net op tijd. Tijd voor een biertje dus.

18-06-18
Vanaf Harstad via de E10 naar Bjerkvik. Dan de E6 op naar Narvik. Door Narvik richting Trontheim. Behoorlijk veel regen en moeilijk te rijden weg met veel hoogtes en afdalingen. Dus de Cat had het zwaar en de Jakebrake ook. Dande veerpont Skarberget – Bognes over en weer een zeer moeilijke weg met heel veel tunnels waar je langzaam moest rijden als je een bus of een vrachtwagen tegen kwam. Maar het landschap is er fantastisch mooi. Uiteindelijk bij Fauske linksaf de 80 op naar Bodo waar een mooie camping zou moeten zijn aan het water. Dat klopte wel maar de camping was failliet en verlaten door het personeel. Je kon er wel op maar er waren geen voorzieningen zoals stroom en water. We hebben daar overnacht met nog meer campers en s’avonds de barbecue aan en daarna op de scooter Bodo verkent.

19-06-18
Vanaf Bodo via de 80 weer terug naar Fauske en daar de E6 weer op richting Trontheim. Bij Storforshei, Nordland staat een koepelgebouw. Dat is de grens waar je de poolcirkel weer over gaat.
Daar even aan om foto’s te maken en wat souveniers te kopen.

Ook nog even de dieseltanks gepeild om te kijken of er genoeg in zat om Moi-Rana te bereiken waar we met een pasje konden tanken. Ik dacht dat wel zou moeten lukken maar 20 km voor Moi-Rana viel de Cat oorverdovend stil. Gelukkig kregen we hulp van wegwerkers die daar met de weg bezig waren. Die gooiden er zo even 150 liter in en wilden er ook nog niets voor hebben. Na getankt te hebben in Moi-Rana zijn we in Bjerka op de camping gegaan. Dat paste weer precies. Tijd voor eten en een biertje.

20-06-18
Vanaf Bjerka de E6 op richting Trondheim in de stromende regen. Daar kwamen we onder de poort door waar de scheiding is van noord en zuid Noorwegen.
Daar kun je gewoon even stoppen op de E6 om een foto te nemen. Het is daar nog erg rustig met het verkeer.

Onderweg nog een ernstig ongeluk gezien met veel ambulances en een helicopter. Nog iemand uit Nederland getroffen met een mooie Ford Mustang en die zie je dan onderweg nog een paar keer langskomen. Uiteidelijk werd het droog en kwamen we in Trondheim aan. Jammer genoeg mochten we daar nergens staan en zijn langs de kust naar een camping gereden. Daar konden we niet op en hebben we een kleine parkeerplaats opgezocht hoog boven het water met een prachtig uitzicht. Daar dus blijven staan en met de scooter naar het mooie centrum gereden van Trondheim.

21-06-18
Vanaf Trondheim de E6 weer op richting Oslo en na een tijdje de afslag genomen de 3 op. In Hanestad bij een zakenkennis van Jan de Wit langs. Dat  was makkelijk te vinden want die heeft een Peterbuilt op het dak staan van zijn garage. Maar er was niemand te zien en het pand stond leeg en te koop. De 3 weer op tot Koppang. Daar linksaf richting Mora in Zweden. Bij een mooie parkeerplaats aan een meertje gestopt en daar overnacht.

22-06-18
Op de 217 door een erg mooi natuurgebied gereden. Behoorlijk wat rendieren gezien en een paar elanden. En ook een klim van 12 procent. Kon de Cat zich weer lekker uitleven. Via de 26 linksaf de 218 op. Weer door een prachtig natuurgebied waar de rendieren op een gegeven moment vlak voor de truck langs liepen. Zo reden we Zweden in en via de 70 kwamen we in Mora aan Daar op een mooie en hele grote camping gestaan waar je gemakkelijk  met meerdere trucks zou kunnen staan. Naar het centrum gelopen en gegeten op een verwarmd terras. Op de camping was daarna muziek en het was erg gezellig.

23-06-18
Een dag extra staan gebleven op deze mooie camping in Mora. Het was erg mooi weer. Ik ben daarom een flink blok om geweest op de motor. Was een nog een heel gedoe want de motor had te weinig stroom en moest eerst een uurtje aan de lader. Op de middag was er nog een meeting van amerikaanse auto’s.  S’Avonds de barbecue aan daarna een stukje wandelen.

24-06-18
Vanaf Mora de 45 op tot Torsby en daar rechtsaf de 16 op de Noorse grens over richting Kongsvinger. Het was prachtig weer. Onderweg nog een paar oude Scania’s in het wild gespot, klaar voor restauratie.
Op begin van de middag bij Seterstoa op de camping. Daar moest ik vanaf de weg achteruit op een scherpe bocht om en helemaal achterop de camping. Dat ging maar net. Maar ik kon nog een flinke rit op de motor maken en Lies kon nog mooi in de zon zitten.

25-06-18
Het laatste stuk naar Oslo gereden en ingecheckt bij de Color Line. Een prachtige boot. We konden nog een paar uur in de zon zitten op het achterdek. En daarna over de boulevard geslenterd met winkels eettentjes en een kroeg.

26-06-18
Aankomst in Kiel rond 10 uur s’morgens. Door gigantische files en wegafsluitingen bij Bremen toch nog rond 11 uur s’avonds thuis.

Einde van een geweldige vakantie.