Het jaarlijkse clubevenement in de Eifel Truck Grand Prix aan de Nurburgring

Het was al weer enkele jaren geleden dat wij er geweest waren, dus toch weer een keer opgegeven.
Vrijdagmiddag om 13.00 uur zouden wij bij elkaar komen bij het AC restaurant in Nederweert.
Fons vd Berkmortel, Tom Janssen, Jan Versantvoort en wij. Jos Hermans zou ook mee gaan, maar Lisette had in Tsjechië haar voet gebroken op een evenement waar ze met Jos was, dus vertrokken wij met vier trucks.

Een stralende dag met een prachtige rit door de Eifel, na een koffiepauze arriveerde wij om 5 uur op de plaats van bestemming.
Jan Janssen en Andreas Busch stonden al geparkeerd op het plein dat voor ons was toegewezen.
Gezellig even rond kijken, wat eten en daarna aan de nodige borrels en bier bij de truck.
Een prachtige zomeravond met een temperatuur van 25 graden onder de sterrenhemel met gezellige mensen dat is toch genieten.
De volgende morgen op tijd op en eieren met spek bakken, want om 10 uur moesten wij vertrekken naar het racecircuit, met de duidelijke regels die je zeker in acht moest nemen.
Na twee uur wachten mochten we de baan op, erg spectaculair met al deze trucks die voor de tribunes mooie slaloms maakten en zich presenteerde voor het publiek wat we zagen op groot beeldscherm.
Dan rij je zelf voor de tribunes door met een prachtig applaus van de toeschouwers, wat je ziet maar niet hoort door het getoeter van de vele trucks.
Na de rit weer samen wat eten, Jan Versantvoort had een blik met 50 knakworstjes dus dat was wel genoeg , opruimen en dan naar de tribunes waar spannende race waren.
‘S Avonds naar het restaurant waar we een lekkere grote Duitse steak veroverden, en dan weer naar het koude bier wat smachtend op ons wachtte met deze warmte.
Om 23.00 uur een groots prachtig vuurwerk waar alle truckers ondanks de drank en hitte zich aan vergaapten , het was een geweldige afsluiting van de dag.
Zondagmorgen na het ontbijt een toer langs de kraampjes, shows en presentatie van de vele bedrijven, zelfs outdoor sporter en kok Markus Sammer liet zien hoe je in een paar minuten onderweg een gezonde en voedzame maaltijd kunt bereiden.
Dat was wel iets voor ons, wij hebben voor onderweg spek, eieren, worsten en niet te vergeten de Limburgse vlaai bij (hahaha) Mercedes met wafels met een eigen logo erin, zo probeert ieder bedrijf zijn aandacht te trekken bij de truckers.
Bij RoadStars doet een Actros cabine dienst als podium, en alles wat zich afspeelt is te zien op een groot scherm.
Daarna weer de tribune op met de spannende races van Timo Bernhard die met zijn Porsche 919 Evo de snelste tijd ooit op het legendarische Duitse circuit haalden .
De racetrucks van de European Truck Championship staan deze middag centraal, en is spectaculair maar ik weet niet wie er gewonnen heeft.
Daarna ben ik alleen naar het rennerskwartier gegaan ( want de mannen moesten tv kijken race van Max verstappen. )
Dat vind ik prachtig om te zien, het geweld van de schuur en boormachines de rollen plakband en het gestress om alles weer rijklaar te maken.
Om vijf uur zijn we huiswaarts gegaan na een geweldig mooi en zon overgoten weekend.

WILMA VAN BOMMEL