Zaterdagmorgen 9 uur na een mooie rit over Duits grondgebied arriveerden wij op de farm en country fair.
Onze clubgenoten Marinus en Hedy en Adri en Janny stonden al geparkeerd op het terrein ze waren vrijdag al aangekomen.
Het was erg rustig want het evenement was al op donderdagmorgen begonnen , dus alles stond op de plaats van bestemming, en de entree voor het publiek was nog niet open.

Het immense terrein was handig ingedeeld in verschillende thema pleinen en belevenisdorpen.
Het zag er fantastisch uit, overal stonden bloemen en planten en ik waande me met een beetje fantasie op het Engelse platte land.
Links van onze trucks was een groot complex opgezet over de tweede wereldoorlog met een kapotgeschoten boerderij een vliegtuig, maar ook de loopgraven van de soldaten.
Na dit te zien kun je je niet voorstellen dat dit echt gebeurd is.
Voor onze trucks stonden historische vrachtauto’s, landbouwvoertuigen en oldtimers met de nodige attributen er rondom heen zoals dames met een kinderwagen.
Ik zat in de truck en moest meteen hulp verlenen, deze dames bleven flauw vallen en waren niet te helpen.
Na een half uur werken heeft deze oldtimerclub besloten om ze in de grond vast te zetten met een houten paal tussen de benen !!!
Dit was de eerste hilariteit Se gebeurtenis van het begin van mijn dag.
Dus verder naar de grote tent, hier waren alle rassen van schapen te zien, ook schaap scheren, wol wassen, weven, en breien, als ook de benodigde uitleg hierover en de verkoop van de lekkere wollen kleding, dekens ect.
De volgende tent met kookdemonstraties en proeverijen, de vergeten groente, het varken maar dan anders, maar ook insecten de proteïne bommetjes, de buitenlandse gerechten, kazen, jam, wijn , kruiden, een belevenis wat je allemaal kunt maken en eten.
Een groot plein met oude tenten en caravans ingericht als toen, bruin en oranje, en spullen waarvan je het bestaan was vergeten, Een ware trip down memory Lane !! maar je wel realiseert wat ben ik oud als dit herkenbaar is.!!
De kunsten van een man die met zijn motorzaag prachtige figuren uit boomstammen maakt.
Een timmervakvrouw die een buitenhuis gemaakt heeft dat naar iedere gewenste richting te draaien is gemaakt uit duurzame materialen.
De Duitser die jou gezondheid test met electroden, en dan voor een aanbiedingsprijs je huis stralingsvrij kan maken.
De demonstraties in de ringen van paarden, pony’s, honden en hulphonden geweldig om deze shows te zien.
Ook duizenden dieren te zien variërend van minikippen tot bijzondere lama’s en indrukwekkende roofvogels.
Yvon Jaspers met kalfje Suus bekent van tv was aanwezig in het koeiendorp.
Demonstraties dorsen, smeden, en alles wat er vroeger gebeurden, het grote nostalgisch reuzenrad, de volksdansgroepen.
Nog even koffie drinken in het bijzondere vintage café met de eigengebakken specialiteiten.
Het muziekpodium met live muziek Flossie Malavialle met een dijk van een stem, Angels Rule uit Venray vier professionele vocalisten met de herkenbare muziek Nederlands Engels en Duits, Stamrock Street een band uit Engeland.
Vierhonderd winkeltjes en honderden shows, voor mij had dit evenement wel een week mogen duren, over trucks kan ik geen column schrijven, maar hier voelde ik me als een vis in het water.

Wilma van Bommel